Hoe vaak koopt u een vlaggenmast?

We helpen je graag

Laat hieronder je naam en nummer achter, dan nemen we zo snel mogelijk contact op.

Testimonial Idexx

"Ze hebben een duidelijk focus op de klanten. Het contact verloopt soepel: een telefoontje en ze staan op de stoep."

Hoe vaak koop je een vlaggenmast? 

De kans is groot dat je maar eenmaal in je leven een vlaggenmast koopt. Neem daarom wat tijd om je te laten adviseren over wat de beste keuze is. Zo markeer je je bedrijf op waardige wijze met het juiste type vlaggen- of baniermast.

Naast de klassieke vlaggenmasten, voorzien van een hijskoord en geschikt voor landenvlaggen, zijn er ook de meest moderne hijsbare systemen voor baniervlaggen. Diefstalbestendig en met een gegarandeerde lange levensduur. Laat je informeren over het juiste type mast voor de door je bedrijf gewenste toepassing, waar jullie vervolgens lange tijd mee vooruit kunnen.

Hierbij een aantal punten waarop u moet letten als u gaat vlaggen

Er zijn vele varianten en accessoires voor een vlaggenmast. Verder moet u zich realiseren dat het het verbruik van vlaggen ligt op 3-4 vlaggen per mast per jaar. Het is dus geen kwestie van het aanschaffen van een mast en één of enkele vlaggen. In dit artikel wil ik duidelijk maken welke vragen beantwoord moeten worden om te komen tot een keuze voor de meest geschikte vlaggenmast.

Wilt u een baniervlag of een gewone vlag?

Cilindrisch of Conisch? Aluminium of Polyester

Op wat voor manier wilt u de vlag kunnen wisselen?

Welke lengte moet de mast worden?

Hoe wordt de mast geplaatst?

1. Wilt u een baniervlag of een gewone vlag?

Baniervlaggen zijn hoogformaat vlaggen waarbij de hoogte/breedte verhouding ongeveer 3:1 is. Deze vlaggen hebben aan de bovenzijde een open zoom waardoor de vlag m.b.v. een banieruithouder altijd recht hangt, ook als het niet waait. Een gewone vlag heeft dit niet en zal bij windstilte slap hangen en is dus niet zichtbaar. (windstilte komt in Nederland echter niet veel voor) De hoogte/breedte verhouding van deze vlag is 1:1,5.

Als deze vraag beantwoord is weet u dus of u een mast met of zonder banieruithouder nodig heeft.

2. Cilindrisch of Conisch? Aluminium of Polyester?

Een cilindrische mast is op elk punt evenwijdig, een Conische begint breed onderin en wordt naar boven toe steeds smaller vaak 115-65mm. Hierbij moet u zich afvragen: wat vind ik mooi?

Aluminium masten zijn doorgaans cilindrisch omdat het bewerken van een aluminium mast tot een conische vorm een erg kostbaar proces is. Als u de keuze maakt voor een aluminium cilindrische mast let dan goed op de dikte. Bijvoorbeeld een mast van 60mm zal bij een lengte van ruim 5 meter boven het maaiveld als een sprietje ogen. Aluminium masten worden veel verkocht en zijn verkrijgbaar in de diktes 60-70-80-90mm. Als u voor deze keuze staat kijk dan een goed om u heen en meet desnoods de maat bij masten in de buurt. Dit voorkomt vaak teleurstellingen.

Aluminium masten worden voorzien van een coating, welke kan slijten door bijvoorbeeld het contragewicht of de ringen van de vlag. Afhankelijk van de dikte van deze coating kan dit optreden vanaf een jaar tot meerdere jaren. Vraag dus bij vergelijking na wat de dikte van de coating is.

Bij polyester bestaat dit probleem niet, deze masten worden veelal conisch geproduceerd. Voordeel is dus dat het polyester door en door wit is en er dus geen kale plekken ontstaan. Als u ook nog een voorkeur heeft voor de conische vorm is dit de ideale mast. Een nadeel kan zijn dat deze mast niet te verkrijgen is in de Easylift uitvoering waarover in het volgende item meer.

3. Op wat voor manier wilt u de vlag kunnen wisselen?

Bij masten zonder banieruithouder kan de vlag eenvoudig gewisseld worden met behulp van de vlaggenlijn. De mast hoeft niet gekanteld te worden. Je kunt kiezen voor een anti-diefstalsysteem, waarbij de vlaggenlijn inwendig in de mast is verwerkt of gewoon aan de buitenzijde langs de mast. Het nadeel hiervan is dat bij harde wind de vlaggenlijn tegen de mast kan gaan tikken.

Bij uithouders kun je kiezen uit een vaste of een hijsbare banieruithouder. Bij een vaste zal de mast gekanteld moeten worden om de vlag te wisselen, bij een hijsbare banieruithouder is dit niet nodig. De hijsbare banieruithouders gaan in de meeste gevallen gecombineerd met een antidiefstalsysteem. Hierbij zijn er systemen waarbij de mast om zijn eigen as draait en de banieruithouder in een speciale sleuf loopt, zodat deze gestreken kan worden. Nadeel van deze systemen is dat er veel kogellagers en draaiende delen in zitten wat storingsgevoelig is. Een goed alternatief hiervoor is de Easylift. Dit is een cilindrische aluminium mast met een kunststof blok waarop de uithouder bevestigd is. De vlag kan met behulp van een meegeleverde telescoopstok gestreken worden. Op deze mast wordt een extra dikke coating toegepast.

4.Welke lengte moet de mast worden?

Normaal gesproken zal de mast niet boven de dakrand van het bedrijfsgebouw of woning uit komen. Dit is geen wet, maar wel een gewoonte die veelal wordt toegepast. Verder is het verstandig om te kijken of er in je naaste omgeving andere masten staan. Bij voorkeur moet de mast niet fors afwijken van die van uw buren. Daarnaast is persoonlijke smaak uiteraard ook van invloed op de keus voor een bepaalde masthoogte.

5. Hoe wordt de mast geplaatst?

Er zijn verschillende manieren om een mast te plaatsen.

  • Bij een grondkoker zal de mast voor een deel in de grond verdwijnen, houd daarom rekening bij het kiezen van de lengte. Een mast van 6 meter zal bijvoorbeeld nog maar 5.2 meter boven het maaiveld uitsteken.
  • Een overschuifkoker steekt boven het maaiveld uit en de mast wordt hier overheen geplaatst.

Deze opties zijn voordelig, maar geven geen flexibiliteit in het nastellen van de mast. Hiervoor kun je beter een kantelanker gebruiken. Daarbij is het mogelijk de mast na plaatsing nog na te stellen als deze iets scheef is gewaaid. Een ander voordeel is dat de mast eenvoudiger omlaag te halen is, omdat deze te allen tijde op het scharnierpunt vast blijft zitten. Andere mogelijkheden zijn: een mastbok, een stalen constructie boven de grond of gevelsteunen voor montage aan een gevel.

Mocht je naar aanleiding van bovenstaand artikel nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.

Neem contact met ons op. Vinden we leuk!

We komen graag bij je langs of je bent van harte welkom op ons bedrijf, net wat het meest praktisch is. Krijg je direct een rondleiding in ons bedrijf. We gaan graag met je in gesprek om te kijken hoe we jouw zichtbaarheid het beste kunnen realiseren, daar worden we blij van. Wat je vraag ook is, we helpen graag.

vul onderstaand formulier in of pak de telefoon: 072 566 92 23 dan spreken we elkaar snel.

Erkend signbedrijf

Wij zijn een erkend signbedrijf voor binnen- en buitenreclame. Bekijk ons profiel op SI’BON.

Deel deze pagina:

K.v.K. 37069536

B.T.W. NL8195.61.733.B01

Industriestraat 4a

1704 AA Heerhugowaard

Tel. (072) 566 92 23

info@reclame-dejong.nl

Created by Trefnet • Powered by SHARK CMSSHARK CMS